La Barraca al Palay de la Música Catalana  

QUICOS I BOTIFARRA OMPLEN EL PALAU DE LA MÚSICA EN EL CONCERT DE PRESENTACIÓ DE LA BARRACA

DIARI DE TARRAGONA. 21 de Febrer de 2012
La música tradicional ebrenca va ressonar anit al Palau de la Música de Barcelona. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, juntament amb Botifarra, van tancar la presentació del disc 'La barraca' amb un concert en un dels escenaris més emblemàtics del país. Els músics van tornar a fer una demostració del gruix de característiques culturals que uneixen Catalunya i el País Valencià.
L'emblemàtic escenari del Palau de la Música de Barcelona va acollir dilluns al vespre l'últim concert de presentació del disc La Barraca. Els Quicos i Botifarra van demostar una vegada més la bona sintonia sorgida arran de la col·laboració entre les dos formacions, representants de la música tradicional del sud de Catalunya i del País Valencià. De fet, l'actuació va servir per remarcar els trets identitaris de cadascun d'aquests territoris, entre els quals hi ha més semblances que diferències.
Per als Quicos, l'escenari del Palau de la Música no era desconegut ja que va ser aquí on van celebrar el dècim aniversari del grup. Per al Botifarra, no obstant, sí que suposava el debut en aquest espai, i per tant, les hores prèvies al concert transcorrien amb expectació.
El concert va omplir de gent el palau, entre els quals també hi havia espectadors de les Terres de l'Ebre que s'hi van desplaçar expressament per a l'ocasió.

CRÍTICA FOLK DE CANYES I FANG

EL PUNT AVUI. 22 de febrer de 2012
Fa cent anys, Vicente Blasco Ibáñez va titular Cañas y barro la seva popular novel·la sobre la dura vida als arrossars de l'Albufera. Dilluns passat, el grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra van cantar al Palau de la Música l'Havanera de canyes i fang, un cant compartit al plaer de viure on expliquen com van xalar durant quinze dies, tancats en una barraca del delta de l'Ebre per cuinar paelles i gravar plegats un àlbum que es diu precisament així: La barraca.
La refrescant havanera va ser un dels punts culminants en la presentació a Barcelona d'un espectacle que, després de fer-se a llocs com Xàtiva, Tortosa i Manresa, ja està rodat, equilibrat i amb els papers ben repartits. Els Quicos fan gala de la seva sapiència escènica, amb aquelles dosis de comicitat que els han convertit en l'exponent més potent de la cultura de les Terres de l'Ebre. I a Botifarra, com sempre, se'l va veure sobrat de carisma, amb una veu que vessa la mateixa emoció franca als temples urbans i als corrals dels pobles.
La devoció per sant Vicent Ferrer, la rivalitat per veure qui cuina el millor arròs, les fascinants melodies dels antics cants de batre, la sornegueria de les jotes i els fandangos, el refinament del bolero o l'enyor dels emigrants són algunes de les pistes que Quicos i Botifarra han explorat junts en aquesta barraca que traspua amistat i sentiments a cabassos. I això en fa un àlbum molt especial, encara més en aquests temps tan descarnats que ens ha tocat viure.

<-- tornar a notícies
Dia Mundial de la Poesia 2012 Premis Enderrock 2012 la Barraca al Palau de la Música Catalana Gira 2012 Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries Centre d'Interpretació de la Jota Catalana
Flickr Tubal Espectacles You Tube Tubal Espectacles Twitter Tubal Espectacles Facebook Tubal Espectacles