quico el cèlio, el noi i el mut de ferreries | | events | oco! discogràfica |
VINGUEN QUAN VULGUEN
LA BARRACA
LO MISTERI DE NADAL
LA TAVERNA DI ENRICO
20 ANYS DE JOTES I CANÇONS
LA JOTA + BELLA
DISCOGRAFIA
PREMIS
VOLDRIA TINDRE EL TALENT
 
LA BARRACA
Catalunya i el País Valencià comparteixen la seua música, la seua cultura popular i la manera de veure la vida. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i Pep Gimeno Botifarra s’han trobat i han dibuixat l’itinerari d’un viatge des del Delta català fins a la Costera valenciana: jotes, fandangos, boleros, havaneres, marineries, romanços i cants de treball... Hi ha una Catalunya i un País Valencià ben propers per descobrir-se l’un a l’altre.

Aquest treball conjunt ha estat portat a terme a la Barraca de Salvador al Delta de l’Ebre habilitada com estudi de gravació. La Barraca, construcció tradicional comú a les zones arrosseres de Catalunya i el País Valencià, ha esdevingut l’escenari d’aquest treball.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries són una colla de personatges de ficció –impostors com algún comentarista ha apuntat en to afectuós– que interpreten l’equilibri constant entre la modernitat i la tradició. Pep Gimeno ‘Botifarra’ és tan autèntic com veritat és que encara no utilitza telèfon mòbil ni correu electrònic. La fusió dels dos grups ensambla també dos maneres d’entendre i interpretar la música d’arrel: els Quicos d’una banda amb la seua reproposta musical i una sonoritat que ja han fet ben pròpia i singular, i la rondalla de ‘Botifarra’ més propera i fidel a les formes més tradicionals de la seua música popular.
Pep Gimeno Botifarra. Veu i percussions.
Artur Gaya. Veu.
Quique Pedret. Veu.
Jordi Fusté. Guitarres.
Néstor Mont. Guitarres.
Juanjo Blanco. Bandurria
Paco Lucas. Llaüt.
Josep Lanau. Teclats i acordió.
Quique Pellicer. Contrabaix i baix elèctric.
Pere Ródenas. Contrabaix, baix elèctric i guitarra elèctrica.
Sergi Molina. Bateria i percussions.

So: Gustavo Acevedo
Llums: Albert Castellò
  FOTOS
  ESCOLTAR
  Spotify
  DOSSIER
No tinc diners Strenes 14 La Taverna d'Enrico CA Lo Potaque No Tinc Diners Video
Flickr Tubal Espectacles You Tube Tubal Espectacles Twitter Tubal Espectacles Facebook Tubal Espectacles